Bliv en af Byhavens Green Storytellers

- mere fokus på de gode historier og den grønne karma
picture of flowers from Byhaven 2200 and a call to action to become Green Storyteller at the garden
4
Mar

Bliv en af Byhavens Green Storytellers

Den forestående sæson i Byhaven 2200 byder nu også på et initiativ af en mere kommunikativ art, som alle med en lille forfatter- og journalistspire kan deltage aktivt i. Helt i havens ånd er der tale om et initiativ af grøn grøn grøn karakter. Og du skal nok få både tid og mulighed for også at få jord under neglene, hvis du melder dig som green storyteller i initiativet ‘Green Stories’.

Vi vil gerne starte projektet ‘Green Stories’ som en del af Byhavens aktiviteter. I de forgange 3 år har vi oplevet, at der er så mange gode ‘learnings’ omkring det at holde byhave, og mange sjove historier der går hånd i hånd med dét at være aktiv frivillig i en dejlig grøn have som vores.
Og de historier vil vi så gerne dele ud af, så flere kan få gavn af den viden, der samles i vores byhave år efter år. Derfor appelerer vi nu til alle jer derude, der har sans for at skrive, og som har lyst til at være en del af vores kommunikationsgruppe i haven.
Vi skal have de gode historier ud og leve.

Bliv en del af Green Stories Initiativet

Vi vil derfor opfordre dig til at komme op af sofaen hvis du:

– har gode oplevelser og røverhistorier fra haven, som du gerne vil del med alle os andre.
– har tips og tricks til dyrkning og høst, der kan komme andre til gode.
– brænder for et emne eller et felt, der falder ind under kategorien ‘Green Stories’, og ønsker at dele din viden med andre (f.eks. om insekter, frøsamling, permakultur, kompostering, lægeurter, økologi, grøn kreativitet)
– elsker at skrive lyrik og historier, og vil være med til at strø lidt mere grøn litterær magi ud over Byhaven 2200.
– kunne tænke dig at blogge om byhaver generelt og om den sociale bæredygtighed der følger med.
– brænder for at tage billeder og/eller lave video med grøn karma i fokus.

Med andre ord, så kan ‘Green Stories’ i sit udgangspunkt rumme alle former for passioner, nørderier og skriblerier. Vi leder ikke efter sorte bælter i journalistik og historiefortælling. Vi leder efter søde mennesker, der vil dele deres viden på den ene eller anden måde. Resten finder vi ud af. Sammen med vores kommunikationsgruppe bliver det op til jer derude, at være med til at forme initiativet, så vi får vores helt egen guldmine af historier, der relaterer til vores grønne have.
Der vil selvfølglig blive lagt en snedig redaktionel linje, men den vil vi gerne lade jer derude have indflydelse på.

Green Stories Workshops om historiefortælling og indholdsproduktion

I kommunikationsgruppen har vi indtil videre har vi talt om:

– at lave små gode undervisningsvideoer, der kan hjælpe andre til at starte deres egne byhaver.
– at skrive blogindlæg med relevante temaer og how-to guides om byhaver, permakultur og økologi.
– at tilføre vores have skøn skøn skønlitteratur i alle støbninger og afskygninger.
– at få lavet billedgallerier med smukke fotografier af havens mange planter, mennesker og aktiviteter.

Men jo flere, der har lyst til at være grønne historiefortællere, desto bedre. Og uden jer derude, bliver det kun halvt så sjovt.

Så sidder du og tænker “Fedt, fedt, fedt…det vil jeg gerne deltage i”, så skriv en mail til kommunikationsgruppen på kommunikation@byhaven2200.dk

Vi vil forsøge os med ‘Green Stories’ workshops i haven i den kommende sæson. Disse workshops vil alle have til formål at gøre os alle sammen lidt sejere til at fortælle historier på den ene eller anden måde.
Du kan tilmelde dig den første ‘Green Stories’ workshop på Facebook. Den løber af stablen d. 21.april fra kl.19:00 – 21:00, et sted i KBH (lokation annonceres senere). Her vil vi fokusere på at få lagt en plan for, hvilke historier vi vil fortælle i haven, hvornår og hvordan. Og så kan du lære lidt om, hvordan du vinkler og skriver et godt blogindlæg.

Mere info følger på Byhavens Facebook